Λουτρά Πόζαρ

Μαγευτικά τοπία, Μοναδικές στιγμές χαλάρωσης

Λουτρά Πόζαρ ή “Κήπος της Εδέμ”

Η καταπράσινη, μοναδική σε τελειότητα και πράσινο, φύση που διακόπτεται μόνο για να βραχεί από τα νερά καταρρακτών και ρυακιών. Τα Λουτρά Λουτρακίου είναι γνωστά από παλαιότατων χρόνων. Οι Θρύλοι, αλλά και κάποια άλλα ευρήματα, μιλούν για χρήση των ιαματικών νερών, τόσο την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και επί Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής περιόδου.

Οι Ιαματικές Πηγές των Λουτρών αποτελούν κέντρο Ιαματικού Τουρισμού, καθώς χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες τους κυρίως για θεραπευτικούς λόγους. Οι μορφές υδροθεραπείας που εφαρμόζονται σε αυτά είναι: η Λουτροθεραπεία και η ποσιθεραπεία.

Για την εφαρμογή της Λουτροθεραπείας υπάρχουν τρία υδροθεραπευτήρια με δύο χαβούζες, οκτώ ομαδικές πισίνες, εκ των οποίων οι 6 είναι καινούργιες και ατομικούς λουτήρες. Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 – 390 μ. μέσα στην κοίτη του Θερμοπόταμου. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο Βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Κατά συνέπεια, οι θερμές πηγές των Λουτρών οφείλουν τη δημιουργία τους στην άνοδο γεωθερμικού ρευστού διαμέσου ρηγμάτων μέχρι την επιφάνεια.

Στο κύριο σημείο ανάβλυσης (υδροθεραπευτήριο), το νερό έχει θερμοκρασία 37,2 οΟ, η πηγή της πλατείας 36,4 οΟ και η ψυχρή που επίσης βρίσκεται στην πλατεία 15ο0. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των νερών συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Στο χώρο της Λουτρόπολης λειτουργούν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια – ταβέρνες με γευστικούς μεζέδες και λιχουδιές.

Λουτρά Πόζαρ | inPozar.net
Παλαιός Άγιος Αθανάσιος | InPozar.net
Χιονισμένα | Λουτρά Πόζαρ | inpozar.net
Λουτρά Πόζαρ | Γαλανά νερά | inPozar.net
Loutra Pozar 4Seasons
Ρομαντικός βραδινός περίπατος με φεγγάρι στα Λουτρά Πόζαρ