Title
Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας - Ράντζο Μάνιππος
Περιγραφή

Με το αυτοκίνητο φτάνετε έως το χωριό Πιπεριά και στρίβεται δεξιά για Λυκόστομο. Στα πεντακόσια μέτρα μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο στους πρόποδες του Πάικου , «βουτηγμένο» στο πράσινο βρίσκεται η φάρμα με τα ζώα.

Εκεί ο Μάνος Αλτιπαρμάκης θα σας συστήσει την Αλπίνα, τη Φαντασία, τη Μαγιού, την Πολίτη, την Εριέστη, τη Λύδα, την Ξανθίπη, το Δία και τον Ωρίωνα. «είναι τα πιο ήρεμα άλογα που μπορεί να συναντήσεις κανείς» λέει ο Μάνος, «ακόμη και αν κάθεσαι πίσω από την ουρά τους αυτά ποτέ δεν θα σε κλωτσήσουν ποτέ».

Μέσα σε πλατάνια και λεύκες που σου θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ιππασία στους κλειστούς στίβους του ράντζου ή και να κάνει ειδικές διαδρομές στην περιοχή.

Τα άλογα του Μάνου έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν, είναι τα μοναδικά που μαζί με τον αναβάτη κολυμπούν στην θάλασσα. Για το λόγο αυτό κάθε καλοκαίρι το RANCH MANIPPOS μεταναστεύει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και εκεί τα όμορφα ζώα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε όσους τα αγαπούν.

«Το άλογο θέλει απλές και καθαρές εντολές: σταμάτα, ξεκίνα, γύρνα προς τα δεξιά. Καταλαβαίνει πότε του δείχνουμε σεβασμό, ξέρει πως το ευχαριστούμε όταν με ένα απλό χάδι του λέμε «μπράβο αγόρι μου» ή «κορίτσι μου . Του μιλάς με το συναίσθημα. Όταν έχω πρόβλημα μου μιλάνε με τον τρόπο τους» λέει ο Μάνος ξεδιπλώνοντας σιγά, σιγά τα συναισθήματα του

«Μου άρεσαν από μικρό παιδί. Έβλεπα «Xάι Σάπαλαν» στην τηλεόραση και οι φίλοι μου με αποκαλούσαν Μανολίτο , επειδή ήθελα να κάνω ράντζα. Επέλεξα την περιοχή αυτή τυχαία και είπα ότι εδώ σ αυτόν τον παράδεισο ήθελα να κάνω ένα ράντζο. Έχει καθαρή ενέργεια. Νοιώθεις την αύρα των ανθρώπων την ψυχολογία και τη διάθεση τους».

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του Μάνου να αφιερώσει τη ζωή του στα άλογα στάθηκε ο Ζέφυρος.

«Μου είπε με τον τρόπο του ή να μείνω με τα άλογα ή να γυρίσω εκεί που είχα τις δουλειές μου. Κάποια μέρα δεν τον έδεσα καλά στη βοσκή και λύθηκε. Έτρεξα να τον πιάσω . Εκείνος δεν με άφηνε. ‘Έτρεχα από πίσω του και εκείνος σταματούσε και έτρωγε . Μόλις τον πλησίαζα έτρεχε πάλι και έφευγε .Μ έκανε να λαχανιάσω τόσο πολύ και εκεί κατάλαβα ότι έφυγαν τα νεύρα μου. Τον πλησίασα και τον αγκάλιασα. Το άλογο αυτό κάποια στιγμή αρρώστησε και σε ηλικία 34 ετών ήταν στην κτηνιατρική του ΑΠΘ .

Εγχείρηση δεν γινόταν .’Ήταν ανήσυχος πολύ. Οι γιατροί με ειδοποίησαν και μου είπαν να πάω να το δω. Το επισκέφτηκα στην κλινική και μόλις γύρισα την πλάτη μου για να φύγω έγειρε το κεφάλι του και πέθανε . Αυτές οι σκηνές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου. Ήταν ένα μαθήματα ζωής από ένα άλογο και έτσι αφιερώθηκα σε αυτά».

Στα άμεσα σχέδια του Μάνου Αλτιπαρμάκης είναι η δημιουργία μιας σκηνής ινδιάνων περίπου 30 ατόμων και ενός σαλούν μέσα στο δάσος .

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ροδάκογλου
www.thousandnews.gr

Παροχές
Parking
Δέχεται Κρατήσεις
Οργάνωση εκδρομών
Video
Review
0 Reviews
Στοιχεία Επικοινωνίας
Website
Website
Email
Address
AdressΑριδαία, Πέλλα
Contact Phone 1
Contact Phone 2
Phone 2
Χάρτης